Frivillig under Stoppestedet

Hver dag gør frivillige i Stoppestedets regi en stor forskel for de mennesker de er i kontakt med.

Vores vision er at være et fristed der giver trivsel i hverdagen og mulighed for at realisere et godt liv, for mennesker med psykisk sårbarhed/sygdom.

Det gør en stor forskel for brugeren at møde mennesker, der møder op af egen frie vilje og fordi de har tid og lyst, vælger at være noget for mennesker med psykisk sårbarhed i Odense.

Stoppestedet er i dag mere end et åbnet anonymtværested, og vi har mange aktiviteter både i og uden for huset.

Læs mere under: Hvad kan frivillige hjælpe med? https://www.stoppestedet.dk/hvad-kan-du-lave-som-frivillig/

Nogle frivillige giver sig tid til en snak, mens andre heller vil sætte aktiviteter i gang, måske spille et spil eller tage på en udflugt til et byens mange kulturtilbud. De frivillige sætter deres særlige talenter i spil, f.eks. som frivillig i Peer to Peer, ansvarlig for banko eller som kok i Caféen. – Mulighederne er mange og vi har ca. 80 frivillig i vores mange forskellige aktiviteter.

 

Fælles for alt hvad vi laver er, at vi arbejder for at skabe fællesskaber, hvor man som sårbar kan komme og være sammen med andre under trygge forhold. Vi ved at det har betydning, at man er en del et trygt fællesskab, og at det er med til at give mod på og overskud til at være sociale i mange andre sammenhænge.

Som frivillig hos os er du med til at bringe en lille af del af verden udenfor ind. Det er af stor betydning at brugerne møder forskellige mennesker, og har mulighed for at finde én de snakker godt med eller måske én som de deler interesser med.

De frivillig er med til at sikre, at vi møder hinanden i øjenhøjde og at man ikke behøver at være en anden end den man er, uanset om det er en god eller en dårlig dag.